Krijg je wel waar je recht op hebt?

Hoewel je in mediation zelf naar oplossingen zoekt, blijven de (juridische) rechten van partijen nooit buiten de onderhandelingen. Alle relevante informatie die nodig is komt ter tafel zodat er geen afspraken worden gemaakt die niet deugen of waar je later spijt van krijgt.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat bij alimentatiekwesties een berekening wordt gemaakt met behulp van de normen (Trema normen) en specifieke alimentatie software (Split-Online) bovendien wordt het echtscheidingsconvenant altijd beoordeeld door een advocaat alvorens dit aan de rechter wordt voorgelegd.

De mediator informeert wél maar adviseert niet en neemt geen beslissingen, zoals een rechter dat doet. De mediator is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de afspraken, die verantwoordelijkheid ligt bij partijen zelf. De mediator geeft partijen altijd de gelegenheid om het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan eerst voor te leggen aan een eigen adviseur (bijvoorbeeld een advocaat, fiscalist of hypotheekadviseur) alvorens dit te tekenen.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier