Alimentatie berekenen

Voor het bepalen van de hoogte van de te betalen alimentatie bestaan geen standaard tabellen met vaste bedragen. Er zijn echter wel richtlijnen om de hoogte van alimentatie te berekenen, de zogenaamde Trema normen. Hierbij gelden voor de berekening van kinderalimentatie weer andere regels dan voor de berekening van partneralimentatie. De hoogte is altijd afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Met diverse gegevens wordt door Hosman Mediation een persoonlijke berekening van de hoogte van de alimentatie gemaakt. Dit gebeurd met behulp van het speciaal daartoe ontworpen alimentatiesoftware Split-online. Een programma waar de meeste advocaten en mediators mee werken. De uitkomst van deze persoonlijke berekening is een handvat om tijdens mediation te komen tot afspraken. Je mag dus, zou je dat beiden willen, ook andere afspraken maken. Bijvoorbeeld over de hoogte van de te betalen bijdrage en/of de maximale duur dat partneralimentatie wordt betaald. Ben je het echt niet eens met de uitkomst van de berekening, en kom je er in mediation samen niet uit wat het dan wel zou moeten zijn, dan kun je je natuurlijk wenden tot een advocaat voor een second opinion of tot de rechter voor een uitspraak. In de meeste gevallen wordt dan echter de uitkomst van de berekening aangehouden.

Alimentatie laten berekenen

Wil je alimentatie laten berekenen. Neem dan contact met ons op.  Is er al sprake van alimentatie, maar is er iets veranderd in jouw situatie of in die van je ex-partner. En wil je de alimentatie laten herberekenen ook dan ben je mij ons aan het juiste adres. Hosman Mediation berekent de hoogte van de alimentatie, op basis van de door partijen aangeleverde actuele informatie over ieders inkomen en diverse kosten, met een daartoe ontworpen rekenprogramma (Split-online) waar de meeste advocaten en mediators mee werken. Hosman Mediation is gevestigd aan de Parmentierstraat in Leerdam.

Alimentatie online berekenen

Op internet bestaan platforms waarop je zelf de hoogte van de kinderalimentatie kunt berekenen. Het berekenen van alimentatie is echter maatwerk. Laat je dus niet op een verkeerd been zetten en laat de hoogte van de kinderalimentatie en partneralimentatie berekenen door een deskundige.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier