Publicaties artikelen en televisiefragmenten

Televisie fragmenten

Artikelen

Boek

  • Tijd voor MAX (vanaf 12:20)Eigenlijk hadden wij het best goed samen, verhalen over scheidingen’, uitgeverij Thomas Rap (Bezige Bij) Amsterdam, 2018.

Lees meer

Brochuretekst Uitgeverij Thomas Rap:

‘Ik blijf heus wel voor hem zorgen, hoor. Ik kom straks twee keer per week langs en dan maak ik eten voor hem, voor een paar dagen. Dat gaat dan gewoon de vriezer in. En ik haal ook echt wel eens een keer ergens een lapje overheen. Niet alles hoeft te veranderen. We kunnen toch gewoon goed met elkaar blijven? Dat kan toch?’ In de praktijk van een familiemediator komt het leven zelf voorbij. Affaires, financiële problemen, een leeg nest, de sleur. Hij drinkt te veel, zij praat te veel. Eigenlijk hadden we het heel goed samen bevat ontroerende, droevige en vaak ook geestige verhalen over dromen en verwachtingen, schaamte en teleurstellingen. Een boek over het menselijk tekort, over hoe moeilijk het is om je echt te verbinden en de ander wezenlijk te begrijpen, en over hoe je langzaam uit elkaar kunt groeien. Droevig soms en vaak pijnlijk herkenbaar, maar toch ook hoopvol.

Verantwoording:

De verhalen die in deze bundel staan zijn gebaseerd op verhalen die mij zijn verteld in de ruim tien jaar dat ik familierechtmediator ben. Om aan de geheimhoudingsverplichting met mijn cliënten te voldoen, zijn betrokken personen en hun leefomgeving onherkenbaar gemaakt. Dat heb ik gedaan door gebeurtenissen en situaties aan te passen, aan te vullen en vrij in te kleuren. Ingrediënten zijn door elkaar geroerd, geschud en gemixt waardoor de verhalen die in dit boek staan zijn losgekomen van de mensen die bij mij aan de spreektafel zaten, en dat geldt natuurlijk ook voor de collega’s die deel uitmaken van het kantoor.

Dit neemt niet weg dat de thema’s die in de verhalen voorkomen, zoals: vreemdgaan, schulden, eenzaamheid of misbruik realistisch zijn. Het zijn thema’s die in de praktijk van de familierecht mediator aan de orde van de dag zijn.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier