De mediator

Mediator Christina Hosman

‘Een mediation is wat mij betreft geslaagd als partijen een basis hebben om zelf samen verder te kunnen.’

Christina Hosman (drs.)

  • MfN registermediator familierecht
  • Gecertificeerd KIES omgangsbegeleider
  • Geregistreerd familiemediator Raad voor Rechtsbijstand

De mediator: Christina Hosman

Na ruim tien jaar familiemediator te zijn geweest bij Israels Van Kessel Advocaten in Leerdam, heb ik eind 2018 een zelfstandige praktijk geopend in Leerdam.

Als familierechtmediator begeleid ik mensen die te maken hebben met een scheiding of met de gevolgen daarvan. In overleg met elkaar wordt een passende zorgregeling voor de kinderen afgesproken die wordt vastgelegd in een ouderschapsplan.

Daarnaast zorg ik als mediator voor begeleiding en bemiddeling in alle overige zaken die bij een scheiding aan de orde komen: verdeling van gemeenschappelijke goederen, de woning, inboedel, een onderneming, alimentatie en verevening of verdeling van ouderdomspensioen. Alle afspraken worden vastgelegd in een juridisch en fiscaal deugdelijke vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. Is er een wijziging nodig van een bestaande regeling, een aanpassing in het ouderschapsplan, of is een herberekening en bijstelling van de kinderalimentatie gewenst, ook dan kun je bij mij terecht.

Mijn ervaring is dat als mensen met elkaar in gesprek blijven, inzicht krijgen in elkaars perspectief en zicht krijgen op dat wat zij zelf werkelijk willen, er altijd oplossingen zijn.

Geen zaak is hetzelfde

Elke mediation vraagt om een eigen aanpak. Soms betekent dit dat er meer aandacht nodig is voor het menselijke aspect om tot zakelijke afspraken te komen en soms is dat omgekeerd. Het is belangrijk om daar de juiste balans in te vinden. Voor de mediator betekent dit dat je goed moet luisteren en aan moet voelen wat een cliënt echt nodig heeft. Alleen dan kom je tot oplossingen die echt werken.

Laagdrempelige en persoonlijke benadering

Als mediator kies ik voor een laagdrempelige en persoonlijke benadering en zorg ik voor een veilige omgeving die ruimte biedt voor een open gesprek. Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak. Ik werk oplossingsgericht en toekomstgericht. Bovendien hou ik ‘de lijnen’ graag kort en zorg ik voor een snelle reactie of afspraak op korte termijn.

Als KIES omgangsbegeleider ben ik opgeleid om ouders en hun kinderen te begeleiden bij het maken van een ouderschapsplan, maar ook als moeder van twee tieners weet ik uit eigen ervaring wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken.

Nevenactiviteiten Christina Hosman

  • Bestuurslid van de Stichting Mediators in Rivierenland (MIR)
  • Bestuurslid van de Vereniging Mediators Regio Utrecht (VMRU);
  • Gastdocent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) juridische faculteit master conflicthantering 2017 – 2018
  • Auteur ‘Eigenlijk hadden wij het best goed samen, verhalen over scheidingen’, uitgeverij Thomas Rap (De Bezige Bij) Amsterdam, 2018

Logo MfN Registermediator Logo KIES voor het kindLogo NMv | Beroepsvereniging voor professionals in mediation Logo High Trust - Raad voor de rechtsbijstand

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

KLIK DAN HIER