Hoe vertel je het de kinderen?

Waar let je op als je met je kind praat?

Vertel het samen

Dat is misschien niet altijd gemakkelijk maar lukt het je, dan levert het wat op. Je kind krijgt dan weliswaar de boodschap dat jullie uit elkaar gaan, maar ziet tegelijk dat jullie als ouders blijkbaar nog steeds samenwerken. Dat geeft je kind een veilig gevoel een is de eerste stap in het voorkomen van een loyaliteitsconflict.

Geef aan waarom jullie uit elkaar gaan

Je hoeft natuurlijk niet in details te treden of dingen te vertellen die je kind niet aangaan. Maar zou je er niets over zeggen, dan kan je kind hieruit opmaken dat een scheiding je zomaar ineens kan overkomen, helemaal uit het niets (zeker als je niet openlijk ruzie maakt). Dit kan invloed hebben op het vertrouwen dat je kind heeft in de relaties die het later zelf aangaat (bindingsangst).

Praat met je kind

Vertel over dat wat gaat veranderen, luister naar de wensen van je kind en geef het tijd om zich voor te bereiden op een nieuwe situatie. Laat het niet bij dat ene gesprek maar blijf regelmatig praten met je kind en stimuleer het om over zijn gevoelens te praten (met jou of met anderen).

Geen schuld

Maak duidelijk dat je kind er niets aan kan doen. Maak ook duidelijk dat je kind het óók niet kan voorkomen.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

KLIK DAN HIER