Vast uurtarief of vaste prijs?

Spotgoedkoop

Op internet vind je veel, soms spotgoedkope, aanbiedingen voor het regelen van een echtscheiding. Een echtscheiding betekent aandacht, maatwerk en professionaliteit en dat kost tijd en dus geld. Niet goed geregelde afspraken zorgen vaak in later stadium voor onaangename verrassingen en nieuwe conflicten met alle gevolgen van dien, waaronder natuurlijk extra kosten.

Uurtarief mediation

Kom je niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kun je gebruik maken van ons basispakket mediation, zie hierna, of de werkzaamheden afrekenen tegen het uurtarief van  € 165,- excl. 21 % btw. Omdat een uurtarief niet zoveel zegt over de kosten die je uiteindelijk kwijt bent (want hoeveel tijd is er eigenlijk nodig?) is het raadzaam om vrijblijvend contact op te nemen met ons. Van tevoren wordt een schatting gemaakt van het aantal uren in je zaak zodat je weet wat de kosten zijn.

Afwijkend tarief

De mediator kan in bepaalde situaties afwijken van het standaardtarief. Ook kan voor een advies, de herberekening van alimentatie of een andere kwestie een vaste prijs worden overeengekomen. Indien één van partijen recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand en de ander niet, dan wordt de helft van het hiervoor vermelde uurtarief in rekening gebracht of wordt gekozen voor het basispakket scheiding.

Basispakket scheiding

Voor een scheiding in mediation bieden wij een pakket aan waarin een aantal werkzaamheden tegen een vaste prijs wordt aangeboden.

LEES MEER

Dit bestaat uit:

Echtscheidingsmediation (€ 900 p.p. excl. 21% btw)

  • Bespreking(en) (maximaal vier uur)
  • Een uitgebreid mediation verslag
  • Echtscheidingsconvenant

Alimentatie (€ 150 p.p. excl. 21% btw)

  • Een alimentatieberekening met uitgebreide toelichting daarop

Ouderschapsplan (€ 150 p.p. excl. 21% btw)

  • Het opstellen van een ouderschapsplan naar aanleiding van een vragenlijst

Werkzaamheden die niet binnen het pakket vallen (zoals e-mail correspondentie, extra spreekuren of een tweede versie van een berekening of van een convenant) worden op uur-basis, ad. € 82,50 p.p. excl. 21% btw, afgerekend. Op verzoek ontvang je een overzicht van de tijdsregistratie.

Indiening verzoekschrift bij de rechtbank (€ 105 p.p. excl. 21% btw *)

  • Juridische toetsing door een advocaat
  • Indiening verzoekschrift bij de rechtbank en inschrijving huwelijksgoederenregister
  • Opmaken aktes van berusting / verzoek tot inschrijving echtscheiding
  • Inschrijving echtscheiding register burgerlijke stand

* Dit bedrag is exclusief de kosten voor griffierecht van de rechtbank, ad € 160 p.p. (geen btw), porti en kosten voor afschriften van gemeentelijke aktes.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier