Werkwijze

In mediation werk je samen in het oplossen van je conflict. Tijdens mediation is er ruimte voor ieders visie op de situatie. Centraal staan de behoeften van partijen, dit zijn de wensen die schuilgaan achter de standpunten die worden ingenomen. Wat wil je voor de toekomst, wat zijn zaken waar je je zorgen over maakt en waar liggen eventuele mogelijkheden? Op basis van die belangen wordt onderhandeld met als doel: oplossingen die goed zijn voor beiden.

Wat doet de mediator?

De mediator begeleidt je in dit proces en is onpartijdig. De mediator stelt zich op de hoogte van je specifieke situatie, genereert relevante gegevens en informeert waar nodig. Als alle informatie aanwezig is helpt de mediator je om samen te zoeken naar oplossingen en om keuzes te maken die het best bij jullie passen. Mediation is maatwerk.

De beste oplossingen bereik je samen. Het is dan ook geen verrassing dat in praktijk blijkt, dat regelingen die partijen zelf zijn overeengekomen, beter worden nageleefd dan regelingen die door een rechter zijn opgelegd.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier