Hulp voor ouders en kinderen

Online ouderbijeenkomsten

De gemeente Vijfheerenlanden biedt gratis online trainingen aan. In deze trainingen geven twee professionals informatie over wat de gevolgen zijn van een scheiding voor kinderen en geven zij handige tips om daar als ouder zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook is er aan het einde van elke bijeenkomst gelegenheid om (anomiem) vragen te stellen. Voor meer informatie of aanmelding voor een online bijeenkomst, klik hier.

Ouders voor elkaar

De gemeente Vijfheerenlanden biedt ook een maatjesproject aan. Via Ouders voor elkaar kun je in contact komen met een ouder die zelf een scheiding heeft meegemaakt en die jou graag een periode tot steun wil zijn. Het doel daarvan is dat je je gesteund voelt en een plek hebt, buiten je eigen sociale omgeving, om je hart te luchten zodat je weer even verder kan. Wanneer je je voor Ouders voor Elkaar aanmeldt, krijg je eerst een kennismakingsgesprek waarbij jouw wensen besproken worden. Hierna zal er een kennismaking volgen met een van de vrijwilligers. Voor meer informatie of aanmelding, klik hier.

Stiefouders

Op de website van Villa Pinedo vind je een open brief aan alle nieuwe partners van gescheiden ouders. Klik hier om deze brief te lezen.

Stiefouders vinden meer informatie en artikelen met uitleg en tips over en voor samengestelde gezinnen op de website van de Stiefacademie. Regelmatig zijn er bijeenkomsten, workshops en webinars speciaal voor stiefouders. Verder vindt je er onder meer een podcast met interviews met stiefexperts en stiefervaringsdeskundigen, boekentips en is er een stiefcafé waar je kosteloos kunt praten met anderen die ook in een samengesteld gezin leven en begrijpen waar jij soms mee worstelt. Kun je hulp gebruiken bij jouw samengesteld gezin? Neem dan contact op met een van de stiefcoaches of volg een cursus van meerdere avonden waarin je aan de slag gaat om je samengestelde gezin soepeler te laten lopen. Voor meer informatie klik hier.

Zoek je hulp voor je kind?

Kinderen van 7 tot 12 jaar

KIES Coach Ellen Roeland biedt hulp aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar in de gemeente Vijfheerenlanden. Kinderen kunnen bij haar terecht voor:

  • begeleiding bij het verwerken van de scheiding
  • het leren omgaan met de nieuwe situatie
  • de scheiding een plek te geven in hun leven

Het doel is dat zij (weer) grip en rust ervaren en verder kunnen. Ouders kunnen bij Ellen Roeland terecht voor begeleiding bij het ondersteunen van hun kind in deze situatie. Voor meer informatie over hulp bij scheiding voor je kind, klik hier.

Kinderen van 10 t/m 23 jaar

Voor kinderen vanaf de leeftijd van 10 t/m 23 jaar is er Villa Pinedo. Bij Villa Pinedo zijn de kinderen met gescheiden ouders zelf aan het woord, zij zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf? Je kind kan via Villa Pinedo een buddy krijgen (die daartoe is opgeleid) en je kind persoonlijk een tijdje kan begeleiden. Kinderen ervaren dit als heel veilig en prettig. Voor meer informatie, klik hier. Wat doet een buddy van Villa Pinedo voor je kind? kijk hier voor een interview op you tube met de buddy’s van Villa Pinedo.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier