Alimentatie herberekenen

Als er iets in je situatie of in die van je ex-partner verandert dan kan het zijn dat de vastgestelde alimentatie niet meer voldoet. Er kan dan op basis van de nieuwe situatie een herberekening van de alimentatie worden gemaakt. In overleg met elkaar kan vervolgens een nieuw bedrag dat aan alimentatie moet worden betaald worden vastgesteld.

Wanneer moet je alimentatie herberekenen?

Je kunt dan denken aan de volgende veranderingen:

  • Een (substantieel) hoger of lager inkomen;
  • Een verhuizing;
  • Een wijziging in de verdeling van zorgtaken voor de kinderen;
  • Het eindigen van de kinderalimentatieverplichting;
  • Samenwonen met een nieuwe partner (door de alimentatieplichtige).

Is er in jouw situatie iets veranderd, dan zul je dit zo snel mogelijk aan de ex-partner moeten melden. Het is raadzaam om de nieuwe regeling schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst. Twijfel je of in jouw geval een herberekening nodig is, neem dan contact op met Christina Hosman Mediation voor een opinie.

Waar kan je alimentatie laten herberekenen?

Een berekening of herberekening van de alimentatie is maatwerk en kan je het best door een deskundige laten uitvoeren. Christina Hosman Mediation in Leerdam maakt een herberekening van de alimentatie op basis van gegevens uit de bestaande berekening aangevuld met alle daartoe nodige actuele informatie over ieders inkomen en diverse kosten. Hosman Mediation werkt hiervoor met een speciaal daarvoor ontworpen rekenprogramma (Split-online). Een programma waar de meeste advocaten en mediators mee werken. Als ook als je woonachtig bent in regio Utrecht en Culemborg dan ben je bij Hosman mediation aan het juist adres. Regelmatig maken wij een afspraak bij mensen thuis of wordt een afspraak gemaakt bij een van de vele locaties van Het Coachhuis in en rond de stad Utrecht.

Heb je een vraag, wil je gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak inplannen?

Klik dan hier